Α.Ο Άνδρου: Έτσι γίνονται οι ομάδες και έρχονται οι επιτυχίες

spot_img

Τον Δεκέμβρη του 2019 μια ομάδα κοριτσιών του Α.Ο Άνδρου συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Τουρνουά μπάσκετ Κορασίδων  που διοργάνωσε ο Ορφέας Νέου Σκοπού Σερρών με την συμμετοχή του Πανιωνίου, του ΠΑΟΚ, του Άρη Θεσσαλονίκης, του Κρόνου Γέρακα, του Κρόνου Αγ. Δημητρίου,  του Πιερικού, της Ασπίδας Ξάνθης, του Αστέρα Καβάλας και του διοργανωτή Ορφέας Νέου Σκοπού.

Πολλά από εκείνα τα κορίτσια που για χάρη του μπάσκετ άφησαν μέσα στις γιορτές την οικογένειά τους και τις διακοπές τους και ταξίδεψαν καταχείμωνο στην άλλη άκρη της Ελλάδος συγκροτούν την φετινή ομάδα κορασίδων του Α.Ο Άνδρου που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων και σε λίγες ώρες ξεκινούν τους αγώνες στους Ομίλους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Για πολλούς τότε, αυτή η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε άσκοπη και αχρείαστη όμως για τον πρόεδρο της ομάδας Θεοδόση Σουσούδη, τον προπονητή Κυριάκο Μουστάκα και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην ομάδα γι΄αυτό το ταξίδι,  αποτελεί δικαίωση η τωρινή επιτυχία και παράδειγμα προς μίμηση.

Το σκεπτικό άλλωστε απολύτως λογικό. Με δεδομένο ότι η Άνδρος δεν είχε κλειστό γυμναστήριο υπήρχε το ενδεχόμενο λόγω των καιρικών συνθηκών να μη γίνονταν προπονήσεις. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε αψηφώντας το οικονομικό κόστος αντί να χάσουν προπονήσεις, να κάνουν αγώνες απέναντι σε σπουδαίες ομάδες αποκομίζοντας  εμπειρίες που στην συνέχεια αποδείχτηκαν πολύτιμες στα σημεία του αγώνων που χρειάστηκε να δώσουν το κάτι παραπάνω για να νικήσουν.

Η συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά δείχνει με ποιο τρόπο χτίζονται οι ομάδες και πως έρχονται οι επιτυχίες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα σωστού συντονισμού και σεβασμού στα παιδιά, στους γονείς και στο άθλημα.

ΥΓ: Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, κάτι ανάλογο έκανε και το τμήμα βόλεϊ του ΑΜΣ Φιλωτίου με την συμμετοχή  στο τουρνουά του Μουζακίου Καρδίτσας (που κτυπήθηκε φέτος τον χειμώνα από τις πρωτοφανείς καταιγίδες) και είδαμε πόσο βοήθησε αργότερα στην επιτυχημένη πορεία του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ