Αυτό είναι το νέο σύστημα διεξαγωγής του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας

spot_img

Με νέο σύστημα θα διεξαχθεί το φετινό κύπελλο στο ποδόσφαιρο λόγω των συνθηκών που επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού και στην αθλητική δραστηριότητα.

Όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η εφετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με νέο φορμάτ, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν τελικώς και οι ομάδες της Super League 2, υπό μία προϋπόθεση.

Μόνο αν επιτραπεί η έναρξη στο πρωτάθλημα της κατηγορίας έως τις 5 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου, το πλάνο θα εφαρμοστεί αποκλειστικά σε αυτή την περίπτωση, διαφορετικά το Κύπελλο θα διεκδικήσουν μόνο οι ομάδες της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας.

Εφόσον όλα πάνε κατ΄ ευχήν, στην πρώτη φάση θα μετέχουν 12 ομάδες της Super League 2 και οι ομάδες της Super League που κατέλαβαν τις θέσεις από την 7η έως τη 14η στο περυσινό πρωτάθλημα.

Οι αγώνες της α΄ φάσης θα είναι μονοί και θα τελεστούν το τριήμερο 12-13-14/1/2021. Στη β΄ φάση θα εισέλθουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 1η έως την 6η θέση της Super League, συν τις 10 ομάδες που θα έχουν προκριθεί.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 19-20-21/1 και οι ρεβάνς 2-3-4/2, καθώς φέτος τα παιχνίδια της φάσης των «16» θα είναι διπλά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ