Απόφαση – κάλυψης παίκτη του βόλεϊ για την παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η ΓΓΑ εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση που εξαιρεί αθλητές και αθλήτριες από την 7ημερη καραντίνα όταν προέρχονται από χώρες του εξωτερικού:

Θέμα: «Εξαίρεση του οριζόμενου επταήμερου υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού κατ’ οίκον για αθλητές / τριες και συντελεστές αγώνων που εισέρχονται από την αλλοδαπή».

Στο πλαίσιο της απρόσκοπτης λειτουργίας των αθλητικών διοργανώσεων και κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, οι αθλητές/τριες καθώς και οι συντελεστές αγώνων οι οποίοι εισέρχονται από την αλλοδαπή δύνανται να εξαιρούνται του οριζόμενου επταήμερου υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού κατ’ οίκον, καθώς εφαρμόζεται ο εβδομαδιαίος προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τεστ COVID.

Για τον σκοπό εφαρμογής της ως άνω εξαίρεσης, οι Ομοσπονδίες ή Διοργανώτριες Αρχές μεριμνούν για την κοινοποίηση των ακόλουθων στοιχείων των αθλητών ή συντελεστών που εισέρχονται στη χώρα μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με κοινοποίηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση[email protected] της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού: Ονοματεπώνυμο Αρ.Διαβατηρίου ή Α.Δ. Ταυτότητας Ημερομηνία εισόδου στη χώρα Αιτιολογία.

Τα ανωτέρω στοιχεία προωθούνται προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να δοθεί έγκριση εξαίρεσης. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης επί του αιτήματος, οι Ομοσπονδίες και Διοργανώτριες Αρχές θα ειδοποιούνται εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς

Καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον του Γ.Γ Αθλητισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών διοργανώσεων. Όμως όταν πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Φίλιππο Βέροιας δεν υπήρχε ούτε το αίτημα της ΓΓ Αθλητισμού ούτε η συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας,  ούτε φυσικά είχε καθοριστεί η διαδικασία για την παρουσία του παίκτη στην αποστολή της ομάδας του.  Πόσο δε μάλλον για την συμμετοχή του στον αγώνα αφού δεν υπήρχε η σχετική έγκριση που προβλέπεται από την τωρινή τροποποίηση.

Μετά λοιπόν την παρέμβαση του ΓΓ Αθλητισμού ο Ντεσποτόφσκι αποκτά μεν  δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα του ΠΑΟΚ  με τον Α.Ο Φοίνικα Onex Σύρου την Παρασκευή, όμως δεν νομιμοποιεί τον παίκτη και την ομάδα του για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής  με την Βέροια που θα έπρεπε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και να τιμωρηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση  για κάθε παράπτωμα παίκτη ή ομάδας θα παρεμβαίνει ο Γ.Γ Αθλητισμού και με μια μεταγενέστερη τροποποίηση θα το καλύπτει. Αυτή όμως η πρακτική  με τίποτα δεν συνάδει με την “απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών διοργανώσεων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: