Αποκάλυψη: Το μεγάλο ψέμα των πρωτοκόλλων που οδηγεί το βόλεϊ στον εμφύλιο

Του Κώστα Ασημακόπουλου

H τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ και ειδικά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Volley League ανδρών αλλά και στο ερασιτεχνικό των γυναικών. Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποσαφήνισε το τι ακριβώς εννοούσε, εάν δηλαδή, αναφέρεται στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό ή και στα ομαδικά αθλήματα, ή εάν θα είναι στις 7 Ιανουαρίου ή πολύ μετά από τις 7 Ιανουαρίου, στις τάξεις της πλειοψηφίας των σωματείων, των αθλητών και των αθλητριών υπάρχει πολλαπλή απογοήτευση.

Δε βλέπουν μόνο τις αθλητικές τους καριέρες να οδηγούνται στην καταστροφή και τα σωματεία στη διάλυση αλλά και επειδή το ίδιο το άθλημα οδηγείται κυριολεκτικά σε εμφύλιο καθώς ο ένας κατηγορεί τον άλλον για αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν και για εκείνα που έγιναν και δεν έπρεπε να γίνουν διότι έπρεπε να είχαν «προβλεφθεί».

Το ελληνικό βόλεϊ όμως δεν στέκεται μόνο του στην πυραμίδα του αθλητικού κινήματος και για την κατάσταση που έχει οδηγηθεί, έχει μεγάλες ευθύνες η αθλητική ηγεσία. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να αναφέρει τόσο ο υφυπουργός αθλητισμού, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού πως το άθλημα δεν άνοιξε επειδή δεν είχε υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτό πρώτα απ΄όλα προσβάλει τους ίδιους για τον απλούστατο λόγο πως η δική τους δουλειά είναι να καθοδηγήσουν το βόλεϊ και όλα τα σπορ να έχουν αυστηρά και αποτελεσματικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Και φυσικά να τα χρηματοδοτήσουν αλλά μην το κάνουμε λύσσα γιατί ακόμα είμαστε στην «άλφα – βήτα».

Ο υπογράφων είναι σε θέση να γνωρίζει αλλά και να αποδείξει σε όποιον το ζητήσει δημόσια πως υπήρξε εντολή της κυβέρνησης να μείνουν ανοικτοί μόνο τρεις άξονες του ελληνικού αθλητισμού. Πρόκειται για τη Σούπερ Λιγκ, τη Μπάσκετ Λιγκ και τα σωματεία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο volley.sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: