Αθλητικές Εγκαταστάσεις Σύρου: Έτοιμα τα Καμίνια, υπό κατασκευή Βάρη, Πάγος, γρίφος Άνω Σύρος και Πευκάκια…. πονοκέφαλος στον Δήμο

Του Αντώνη Σολάρη

Καταλαβαίνω  πολύ καλά τον “ευχάριστο” πονοκέφαλο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης όταν ολοκληρωθούν όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και περιέλθουν στην δική του ευθύνη. Είναι αλήθεια ότι το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι πάγιο αίτημα όλων των αθλητικών σωματείων και ιδιαίτερα αυτών του βόλεϊ είναι η παράταση του καθημερινού ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες εξυπηρέτησης παιδιών που επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα υποδομής, όμως η έλλειψη προσωπικού δεν το επέτρεπε τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ο κορωνοϊός τα έχει κάνει “μαντάρα”.

Το αρνητικό, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, είναι και η διασπορά των υπό κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν εύκολα να επιβλέπονται. Μπορεί βέβαια η Βάρη, ο Πάγος, τα Καμίνια, το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Άνω Σύρου να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά  τα χωριά και τις συνοικίες της Σύρου όμως πρέπει πριν ολοκληρωθούν να έχει βρεθεί τρόπος να τεθούν στην διάθεση όσων επιθυμούν να αθληθούν με ασφάλεια. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει τελικά και με τα “Πευκάκια” γιατί όταν μιλάμε για ανασκαφές και Αρχαιολογία η “βαλίτσα θα πάει μακριά”…

Και εδώ ας μου επιτραπεί μια επισήμανση σε όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν για την μετατροπή του γηπέδου της Άνω Σύρου σε χώρο πολιτισμού. Νομίζω πως από την στιγμή που προστατευτεί και θωρακιστεί  ο χώρος από την πτώση των βράχων πρέπει να επαναλειτουργήσει σαν ποδοσφαιρικό γήπεδο. Όταν φυσάει αέρας διεξάγεται ποδοσφαιρικός αγώνας, τις συναυλίες όμως θα τις κάνει “κουβάρι” αφού δεν θα μπορεί να σταθεί τίποτα όρθιο.   Αντίθετα ο πολιτιστικός χώρος “Μάνος Ελευθερίου” σκεπανίζει από όλες τις πλευρές.

Ήδη οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα Καμίνια που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  ολοκληρώθηκαν. Τα γήπεδα, ποδοσφαίρου και 3ΟΝ3, οι κερκίδες και ο φωτισμός led περιμένουν την άρση του lock down για να  δοθούν στην νεολαία. Μέχρι τότε ας τις καμαρώνουμε από τις φωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: