«Μπλοκ» της ΓΓΑ στην ΕΣΑΠ για το υγειονομικό πρωτόκολλο

«Μπλοκ» της ΓΓΑ στην ΕΣΑΠ για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Ξεκάθαρη ήταν η ΓΓΑ αναφορικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΣΑΠ, καθώς ομάδα που θα έχει έστω και ένα θετικό κρούσμα θα πρέπει να κάνει μοριακό και όχι rapid test.

Αυτό ήταν αντίθετο στα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάτι που ξεκαθαρίστηκε και από την ΓΓΑ. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως όταν μία ομάδα έχει θετικό κρούσμα (ή κρούσματα), μετά την καραντίνα επιστρέφει στις προπονήσεις όπου υπάρχει ενεργητική επιτήρηση και σ’ αυτό το διάστημα οι αθλητές μπορούν να υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ. Όταν έρθει όμως η ώρα για τον αγώνα τότε είναι υποχρεωτικό το μοριακό τεστ.

Αναλυτικά λοιπόν αυτά που θα ισχύσουν από δω και πέρα:

-Ομάδα που έχει έστω και ένα θετικό κρούσμα, υποχρεούται για τις επόμενες 10 ημέρες (ως 1η ημέρα θεωρείται η ημερομηνία που διενεργήθηκε το τεστ) να διεξάγει μόνον μοριακά τεστ για κάθε επόμενο αγώνα .

Το δεκαήμερο μετατοπίζεται αναλόγως εφόσον υπάρχουν μετέπειτα και άλλα θετικά κρούσματα.

-Το μοριακό τεστ θα πρέπει να διενεργηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την έναρξη αγώνα που η φιλοξενούμενη ομάδα προέρχεται από έδρα που προϋποθέτει ταξίδι με διανυκτέρευση. Στις περιπτώσεις αυτές το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον πριν την αναχώρηση για το ταξίδι της φιλοξενούμενης ομάδος από την πόλη που εδρεύει ή σε κάθε περίπτωση 48 ώρες πριν τον αγώνα.

-Εάν ο αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ ομάδων οπού οι έδρες τους βρίσκονται στην ίδια πόλη ή σε πόλη που η φιλοξενούμενη ομάδα δύναται να ταξιδέψει αυθημερόν για να αγωνισθεί, το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ θα πρέπει να κοινοποιείται στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνος.

-Κάθε ομάδα που δεν έχει θετικό κρούσμα υποχρεούται να διενεργεί τεστ αντιγόνου 48 -24 ώρες πριν από κάθε αγώνα (άρα κάθε εβδομάδα θα πρέπει να διενεργούνται δύο τεστ, όταν έχουμε δύο αγώνες κοκ). Το 48ωρο ισχύει εφόσον η φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να ταξιδέψει με διανυκτέρευση και το 24ωρο, όταν έχουμε ομάδες που έχουν έδρες στην ίδια πόλη ή η φιλοξενούμενη δύναται λόγω απόστασης να ταξιδέψει αυθημερόν και να αγωνισθεί (π.χ. Βέροια-Θεσσαλονίκη).

Πηγή: gazzetta.gr

Ροή Ειδήσεων

Ο Φοίνικας , η Βέροια και το αεροπλανάκι του Προύσαλη….

Η χθεσινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον Φοίνικα Σύρου Onex γιατί πραγματοποίησε μια πειστική εμφάνιση απέναντι στον Πρωταθλητή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ