ΔΑΚ Νάξου: Ένα γήπεδο που διεξάγονται αγώνες Football League και Γ’ Εθνικής αλλά οι δημοσιογράφοι κάθονται σε καρέκλες… καφενείου!

spot_img

ΔΑΚ Νάξου: Ένα γήπεδο που διεξάγονται αγώνες Football League και Γ’ Εθνικής αλλά οι δημοσιογράφοι κάθονται σε καρέκλες… καφενείου!

Αποτελεί ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, είναι κάτι που συνεχώς περιπλανάται σε κάθε αγώνα που διεξάγεται στο γήπεδο, ωστόσο λύση δεν φαίνεται να έχει δοθεί και σίγουρα δεν είναι προς τιμήν των αρμοδίων αυτό.

Το στολίδι της Νάξου, το δημοτικό της γήπεδο, αυτό που πολλές ομάδες θα ήθελαν να έχουν, με τις ανέσεις που προσφέρει, το φυσικό χορτάρι προδιαγραφών για μεγάλες κατηγορίες, με πλήθος ομάδων να το χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους, δεν διαθέτει στοιχειώδη δημοσιογραφικά θεωρεία.

Όταν λέμε φυσικά στοιχειώδη, το εννοούμε!

Πάμε λοιπόν να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δημοσιογραφικά θεωρεία υπήρχαν κάποτε στο γήπεδο αυτό, στο παρελθόν. Αυτά όμως καταστράφηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Έκτοτε παρότι ακούσαμε πολλές δεσμεύσεις, ότι θα φτιαχτούν υποτυπώδη -έστω- δημοσιογραφικά θεωρεία, για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το λειτούργημα, που λέγεται δημοσιογραφία, δεν έγινε τίποτα πράξη.

Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα, να βρισκόμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. Πρώτο και βασικότερο δηλαδή. Εμείς και οι συνάδελφοί μας που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακριβά μηχανήματα, ούτως ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη και ποιοτικότερη τη δουλειά μας, τρέμει το… φυλλοκάρδι μας, μην τυχόν και πιάσει βροχή και αχρηστευτούν υπολογιστές, κάμερες και όλα τα εξαρτήματα που διαθέτουμε. Κοιτάμε την πρόγνωση του καιρού, για να ξέρουμε σε ποιο μέρος του γηπέδου θα κάτσουμε!

Παράλληλα με την άφιξή μας στο ΔΑΚ Νάξου, ξεκινάει μία διαρκής αναζήτηση, για μία καρέκλα, ένα τραπεζάκι να ακουμπήσουμε πάνω τα μηχανήματά μας. Έτσι με τη φιλότιμη βοήθεια των ανθρώπων του γηπέδου, καταλήγουμε συνήθως με μία ξύλινη καρέκλα καφενείου και ένα τραπεζάκι ξύλινο, βρώμικο και χαλασμένο.

Όσον αφορά τις πρίζες, συνήθως κάνουμε… ακροβατικά, για να φέρουμε ρεύμα στους υπολογιστές μας, με τα καλώδια να ενοχλούν τις περισσότερες φορές τους διερχόμενους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προκληθεί και… ατυχή περιστατικά, με τα μηχανήματά μας, να βρίσκονται στο πάτωμα!

Έχουμε φτάσει σε σημείο πλέον να φτιάχνουμε και να σκεφτόμαστε “πατέντες” για να μπορέσουμε να εργαστούμε, σε ανθρώπινα πλαίσια, παρόλα αυτά η ανοχή έχει τα όριά της.

Δεν ζητήσαμε τα δημοσιογραφικά θεωρεία του “Γ. Καραϊσκάκης”, ούτε σουίτες. Έναν ανθρώπινο και καθαρό χώρο που να παρέχει τα βασικά, όπως ρεύμα και στέγαση, για να μπορέσουμε να κάνουμε και εμείς σωστότερα και ορθότερα τη δουλειά μας!

Φίλες και φίλοι αναγνώστες θυμίζουμε πως το ΔΑΚ Νάξου, φιλοξενεί αγώνες, τόσο ποδοσφαίρου, όσο και του στίβου, σημαντικών και επαγγελματικών κατηγοριών. Γ’ Εθνική και Football League για το ποδόσφαιρο και στον στίβο φυσικά με όλα τα Πρωταθλήματα Ευρωπαϊκού βεληνεκούς.

Παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι δεν έχουν κανένα διαμορφωμένο χώρο να κάνουν τη δουλειά τους.

Το ποιος ευθύνεται δεν μας απασχολεί. Δεν ρίχνουμε σε κανέναν ευθύνη, απλά ζητάμε να δοθεί μία λύση άμεσα…

Το γήπεδο της Ερμούπολης, ανακαινίστηκε με δημοσιογραφικά θεωρεία. Στο γήπεδο του Πανθηραϊκού ο Δήμος έπραξε ορθώς με θεωρείο “στολίδι”. Το ΔΑΚ Νάξου, όπως και το γήπεδο της Τήνου (θα αναφερθούμε σε νεότερο άρθρο μας), της Σερίφου και γενικά των περισσοτέρων, δεν διαθέτουν την παραμικρή υποδομή. Κρίμα….

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ