Εφετείο Αθηνών: Απαλλάχτηκε η ΕΟΠΕ από τα μίσθια που απαιτούσε το ΟΑΚΑ

Δικαστική απόφαση σταθμό που βάζει τέλος στην αντιδικία του ΟΑΚΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) για την χρήση των χώρων του Ολυμπιακού Σταδίου εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών.

Πρόκειται για την αγωγή που είχε κάνει το ΟΑΚΑ κατά της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) διεκδικώντας 340.000 Ευρώ για μίσθιο χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου από το 2009 έως το 2016. Μαζί με τους τόκους το ποσό έφτανε το μισό εκατομμύριο Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sports3.gr η ΕΟΠΕ δικαιώθηκε πανηγυρικά. Προηγουμένως έπαιξε τα ρέστα της δικαστικά καθώς εάν έχανε την υπόθεση κυριολεκτικά από σήμερα θα έβαζε λουκέτο.

Η κίνηση “ματ” του Ηλιάδη

Από το 2017 οπότε και έγινε η αγωγή από το ΟΑΚΑ, η υπερασπιστική γραμμή της ΕΟΠΕ στηρίχτηκε στο γεγονός ότι της ζητούσαν να πληρώσει υπέρογκα ποσά για ένα μίσθιο για το οποίο ποτέ δεν έγινε δημόσιος διαγωνισμός και δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτούς τους νομικούς ισχυρισμούς της ΕΟΠΕ οι οποίοι εκφράστηκαν και υποστηρίχτηκαν από το νομικό Χρήστο Ηλιάδη.

Η λύτρωση και η δήλωση Καραμπέτσου

Το ελληνικό βόλεϊ διοικητικά λυτρώνεται από έναν ακόμα μεγάλο δικαστικό αγώνα που κρέμονταν σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από το μέλλον του και απειλούσε τη λειτουργία της και τα οικονομικά της ομοσπονδία του.

Αλλωστε σε ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος (ανέλαβε το 2016) είχε δηλώσει για την αγωγή του ΟΑΚΑ πως «ανέλαβα τα ηνία της ΕΟΠΕ το 2016 και καλούμαι να αντιμετωπίσω μία πολύ σοβαρή υπόθεση την οποία κληρονόμησα και για την οποία δεν είμαι υπεύθυνος. Παρόλα αυτά θα δώσουμε τη δικαστική μας μάχη ελπίζοντας σε δικαίωση στην ελληνική δικαιοσύνη».

Δεδικασμένο και για άλλες ομοσπονδίες

Η απόφαση βάζει επιτέλους το ΟΑΚΑ στις… ράγες της νομιμότητας όσον αφορά τα μίσθια και τα μισθώματα ενώ αποτελεί δεδικασμένο σε ανάλογες δικαστικές διαμάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη και με άλλες αθλητικές ομοσπονδίες όπως είναι του μπάσκετ (ΕΟΚ), του στίβου (ΣΕΓΑΣ), της κολύμβησης (ΚΟΕ), της ποδηλασίας (ΕΟΠ). «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο που μου εμπιστεύτηκε αυτή τη σοβαρή υπόθεση και κυρίως επειδή με πίστεψε όσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε και η οποία δικαιώθηκε από το Εφετείο Αθηνών. Παρότι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ διακανόνισε το 95% των χρεών που ανέλαβε για την συγκεκριμένη υπόθεση με εμπιστεύτηκε και δικαιωθήκαμε», δήλωσε στο sports3.gr ο Χρήστος Ηλιάδης που είχε τη νομική υπεράσπιση της ΕΟΠΕ.

ΠΗΓΗ: volley.sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: