Γ’ Εθνική: Η νέα “σουπερλιγκάτη” ΚΥΑ και οι απαγορευτικές της απαιτήσεις

Γ’ Εθνική: Η νέα “σουπερλιγκάτη” ΚΥΑ και οι απαγορευτικές της απαιτήσεις

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όλο αυτό το διάστημα, συνομιλώντας τόσο με παράγοντες όσο και με ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να έχουμε μία πλήρη εικόνα για τα θέλω του καθενός, όσον αφορά το κομμάτι της επανέναρξης, της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Προσπαθούμε να κρατάμε μία γενική ισορροπία ως προς τις απόψεις και τον τρόπο που θα κινηθούμε, καθώς οι εξελίξεις έχουν επιφέρει μεγάλο εκνευρισμό και απογοήτευση στις τάξεις των ομάδων, που απαρτίζουν τις κατηγορίες αυτές.

Κρίνουμε αλλά δεν δικάζουμε, τασσόμαστε και με τις απόψεις των παραγόντων, που πολλοί εξ αυτών, βλέπουν “πεταμένα λεφτά” στο υπόλοιπο της σεζόν, τασσόμαστε όμως και υπέρ των ποδοσφαιριστών-προπονητών, που θέλουν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και φυσικά να παίξουν μπάλα, αφού έχουν φτάσει στα όρια οικονομικής εξαθλίωσης.

Ωστόσο μελετώντας την νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε στο ΦΕΚ για το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, για το οποίο και μιλάμε σε αυτό εδώ το άρθρο, είναι ευκόλως κατανοητό, πως οι ομάδες που απαρτίζουν αυτό το δύσμοιρο Πρωτάθλημα, θα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να ανταποκριθούν οικονομικά κυρίως.

Μιλάμε φυσικά για μέτρα, τα οποία σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, εφαρμόζονται σε Super League και Super League 2 και έχουν συμφωνηθεί και για την Football League. Τρεις κατηγορίες, με μπάτζετ που ξεπερνούν κατά πολύ, αυτά της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία αποτελείται και από πολλούς παίκτες που έχουν ταυτόχρονα και άλλο τρόπο για να βγάζουν το ψωμί τους.

Αντιστοίχως και οι παράγοντες αυτών των ομάδων, δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι άνθρωποι του μεροκάματου, που επένδυσαν χρόνο και χρήμα από το υστέρημά τους, στο αγαπημένο τους άθλημα.

Εντούτοις και όπως είναι το φυσιολογικό, πολλοί εξ αυτών τάχθηκαν κατά, του να συνεχιστεί ένα πρωτάθλημα παρωδία. Ένα πρωτάθλημα του ενός γύρου, σε 1,5 μήνα το πολύ, χωρίς να υπολογιστούν πολλοί αστερίσκοι και ερωτηματικά, που προκύπτουν.

Το κύριο ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι ένα και μοναδικό.

Πως θα μπορέσουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής να τηρήσουν πιστά αυτά που λέει η νέα ΚΥΑ;
Μπορούν; Και αν ναι πόσες μπορούν;

Δείτε τι ζητάνε αναλυτικά και θα καταλάβετε:

 1. Υποχρεωτικό προληπτικό test COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις
 2. Καθορισμός Υπεύθυνου CoVID19 για κάθε ομάδα
 3. Ονομαστικός κατάλογος παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού για τις προπονήσεις
 4. Συγκεκριμένος, μοναδικός χώρος προπόνησης
 5. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα
 6. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα
 7. Εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος για CoVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
 8. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων 9. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων τα οποία αναρτώνται

Οδηγίες προς τις ομάδες:

 1. Οι ομάδες αποστέλλουν συμπληρωμένο σε μορφή word και pdf το συνημμένο έντυπο 1 προς την οικεία Ομοσπονδία. Το έντυπο 1 περιλαμβάνει τον ονομαστικό κατάλογο αθλητών/τεχνικού προσωπικού κ.α., το ωράριο προπονήσεων, τον προτεινόμενο χώρο προπόνησης καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της εγκατάστασης. Κάθε ομάδα δηλώνει έως 35 άτομα για την Α’ εθνική γυναικών και τη Γ’ εθνική και έως 25 άτομα για τα την Α’ εθνική ποδοσφαίρου σάλας και Α2 καλαθοσφαίρισης (συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, τεχνικού και ιατρικού προσωπικού κ.α.) οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στο χώρο προπόνησης.

Οι ομάδες μεριμνούν για την εκ των προτέρων συνεννόηση με τις αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να είναι διαθέσιμες. Σε περίπτωση που περισσότερες από μία ομάδες κάνουν χρήση της ίδιας εγκατάστασης η ώρα λήξης της προπόνησης της μίας ομάδας πρέπει να απέχει από την ώρα έναρξης της επόμενης τουλάχιστον μισή ώρα.

 1. Οι αθλητές, προπονητές και το λοιπό προσωπικό των ομάδων που συμμετέχει στην προπονητική δραστηριότητα των ομάδων, υποχρεούνται από την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια (PCR test ή rapid test).
 2. Το πρώτο τεστ για CoVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.
 3. Μετά και τη διενέργεια του εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου, η ομάδα γνωστοποιεί στην Ομοσπονδία τα αποτελέσματα του ελέγχου, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική βεβαίωση του εργαστηρίου.
 4. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ και στο πεδίο ενημέρωσης Αθλητισμός και COVID 19 , στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports Οι ως άνω οδηγίες καθώς και τα προπονητικά πρωτόκολλα δύναται να τροποποιούνται με βάση την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.
 5. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων οι παίκτες και προπονητές είναι σε καθεστώς ενεργητικής επιτήρησης δηλαδή κάνουν καθημερινή θερμομέτρηση και αναφέρουν στον ιατρό οποιοδήποτε σύμπτωμα που σχετίζεται με τη λοίμωξη CoVID-19.
 6. Οι σύλλογοι έχουν την υποχρέωση να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για COVID-19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στα πλαίσια δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 18/04/2021 Αθλητικές μεταδόσεις

Κυριακή, 18/04/2021 13:30LIVE Μίλαν - Τζένοα Ποδόσφαιρο - Serie A Novasports 3 HD 14:00LIVE Ρόδεραμ Γιουνάιτεντ - Μπέρμιγχαμ Σίτι Ποδόσφαιρο - Championship Novasports 5 HD 14:00LIVE Παρί Σεν Ζερμέν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ