Γιαν Τσίμερμαν: Το πάρε-δώσε του Φοίνικα με την Πάντοβα και το σωστό timing

spot_img

Για να χαρακτηριστεί μια αγοροπωλησία επιτυχημένη θα πρέπει αγοραστής και πωλητής να είναι ευχαριστημένοι. Ο ένας γιατί πίστεψε ότι αγόρασε  φθηνά και ο άλλος γιατί κατά την γνώμη του πούλησε ακριβά, τελευταία μάλιστα σ΄αυτά τα δύο προστέθηκε και το σωστό timing

Τα δύο πρώτα στην περίπτωσή μας δεν ισχύουν γιατί ο Φοίνικας Σύρου Onex λειτούργησε  σαν αγοραστής και σαν πωλητής μαζί και εφόσον το κέρδος που προέκυψε  από αυτή την συναλλαγή είναι της τάξης των 25-30 χιλιάδων ευρώ τότε  δεν υπάρχει αμφιβολία για την επιτυχία της αγοροπωλησίας στο οικονομικό σκέλος.

Επειδή όμως μιλάμε για επαγγελματική ομάδα, αγωνιστικά  θα χαρακτηριστεί επιτυχημένη αν βρεθεί ισάξιος  αντικαταστάτης να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της.   Ο χρόνος θα δείξει….. αν και για να είμαστε ειλικρινείς ο Φοίνικας δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από την στιγμή που η Ιταλική ομάδα είχε την σύμφωνη γνώμη του παίκτη, την άνεση να πληρώσει την ρήτρα και ο Φοίνικας δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να ματσάρει την προσφορά της στον παίκτη.   Εκεί όμως που οι άνθρωποι του Φοίνικα παίρνουν άριστα είναι στο σωστό timing που απόκτησαν τον παίκτη. Αποδείχτηκε ότι γνώριζαν την αξία του και δεν περίμεναν να τον δουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επέμειναν στην επιλογή τους και όταν πήγαινε η κατάσταση να βαλτώσει έκαναν την οικονομική υπέρβαση (προφανώς με την σύμφωνη γνώμη της ONEX) και απέσπασαν την υπογραφή του πριν η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δημιουργήσει υπεραξία.

Έχουμε συνηθίσει ο Φοίνικας να παίρνει σχετικά άγνωστους παίκτες και σε ένα δυο χρόνια  να κάνουν συμβόλαιο σε άλλες ομάδες της Ελλάδας ή του εξωτερικού με πολύ περισσότερα χρήματα. Τα παραδείγματα πολλά και δεν χρειάζεται να τα αναφέρω…..Αυτό όμως με τον  Jan Zimmerman δεν έχει ξανασυμβεί στη συριανή ομάδα  και βέβαια δεν συνέβη τυχαία…. Απαιτεί καλό σκάουτινγκ, γνώση, σιγουριά και σωστό συντονισμό…

Και για να προλάβω τους “ειδικούς” ο Zimmerman στην Perugia δεν ήταν βασικός αλλά αναπληρωματικός του Ντράγκαν Τράβιτσα που σημαίνει ότι η επιλογή του ήταν προσεκτικά ψαγμένη  αφού η παρουσία του στην ομάδα της Ιταλίας ήταν χρονικά περιορισμένη.

Το κεφάλαιο Τσίμερμαν στον Φοίνικα έκλεισε πριν καν ανοίξει. Βρισκόμαστε σε αναμονή του αντικαταστάτη του και κάτι μου λέει ότι θα είναι εξίσου καλός με τον Γερμανό. Είναι θέμα εμπιστοσύνης αν και αυτή τη φορά δεν είναι το σωστό timing. Οψόμεθα…..

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ