Κατάρ: Υποχρεωτικά τεστ και μάσκα για τους φιλάθλους στο Μουντιάλ συλλόγων

Το  Κατάρ  από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί το Μουντιάλ συλλόγων και όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας για να παρακολουθήσουν τα ματς οι φίλαθλοι  θα  να είναι «αρνητικοί»  στον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος αθλητικών υποθέσεων στο υπουργείο Υγείας, Αμπντουλουαχάμπ αλ Μουσλέχ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα  «οι φίλαθλοι θα πρέπει να υποβληθούν σε γρήγορες δοκιμές PCR ή δοκιμές αντιγόνου, έως και 72 ώρες πριν από κάθε αγώνα.

Εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, θα μπορούν να λάβουν το εισιτήριό τους».

Μάλιστα ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως η κοινωνική αποστασιοποίηση, η χρήση προστατευτικής μάσκας, η εφαρμογή ανίχνευσης επαφών και η χρήση απολυμαντικού, θα είναι υποχρεωτικά.

Ο αριθμός των θεατών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, περιορίζεται στο 30% της χωρητικότητας καθενός από τα δύο στάδια των 40.000 θέσεων, τα οποία δεν θα φιλοξενήσουν ξένους φιλάθλους, δεδομένου του ταξιδιωτικού περιορισμού στο Κατάρ, που έχει τεθεί σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο Μουντιάλ συμμετέχουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης (Μπαγερν), η Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ ως οικοδέσποινα και οι εκπρόσωποι της Νοτίου Αμερικής (Conmebol), της Ασίας (AFC), της Αφρικής (CAF) και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (Concacaf).

Τα κρούσματα κορονοϊού στο εμιράτο, αυξάνονται σταθερά, με 59,5 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή αύξηση 15% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλό και οι περιπτώσεις παραμένουν χαμηλότερες από ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες της περιοχής.

«Αυτή η μικρή άνοδος, σημαίνει ότι δεν θα αυξήσουμε τη χωρητικότητα πέραν του 30%», σημείωσε ο Μουσλέχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: