Λεωνίδας Τσορτανίδης: Στην ελίτ του κόσμου και στα IQ FOil (φωτό)

spot_img

O Λεωνίδας Τσορτανίδης έλαβε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα την νέας Ολυμπιακής κλάσης  IQ FOiL το οποίο διεξήχθη στην λίμνη Σιλβαπλάνα της Ελβετίας.

Όπως μας έχει αποδείξει πολλές φορές ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής στα Techo 93 και RS:x έχει όλα τα προσόντα για να διαπρέψει και σε αυτήν την πολύ απαιτητική κατηγορία που η σανίδα κυριολεκτικά πετάει, κινούμενη με μεγάλη ταχύτητα και απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς και απόλυτη προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες.

Είναι σίγουρο ότι όταν προσαρμοστεί πλήρως με τα IQ FOil περιμένουν σπουδαίες διακρίσεις για τον ίδιο, το Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και την Ελλάδα.

Στους συγκεκριμένους αγώνες έλαβε μέρος στην κατηγορία Κ21 μαζί με τους καλύτερους στον κόσμο και τερμάτισε στην 30η θέση μεταξύ 64άρων αντιπάλων. Τις δύο πρώτες μέρες είχε άπνοια και δεν διεξήχθησαν ιστιοδρομίες με αποτέλεσμα όλα να κριθούν την τρίτη μέρα που έγιναν τέσσερεις ιστιοδρομίες και αυτό ευνόησε τους περισσότερο έμπειρους σερφίστες. Πάντως στην τελική κατάταξη υπερίσχυσε όλων των υπολοίπων Ελλήνων.

*O λεωνίδας Τσορτανίδης έχει τον αριθμό 80 στο πανί του.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ