Μαρία Ελένη Καλακώνα: “Οι εμπειρίες από το Πανευρωπαϊκό Laser 4.7 θα είναι πολύτιμες για την συνέχεια

spot_img

Στο καθιερωμένο πια ετήσιο μονοήμερο ταξίδι μου στην Πάρο για το τουρνουά Beach Volley που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στην Παροικιά ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου είχα την ευκαιρία και την χαρά να συνομιλήσω με την Μαρία Ελένη Καλακώνα.

Η νεαρή πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας (μαζί με την την συναθλήτριά της στο ΝΟ Πάρου Θεοδώρα Δαφερέρα) ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Laser 4,7 στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη  στο Τραβεμούντε της Γερμανίας πραγματοποιώντας αξιοπρεπή εμφάνιση λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταπήδησε πρόσφατα από τα Oprimist στα Laser 4,7 και όπως είναι φυσικό έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης.  Παρόλα αυτά κέρδισε την συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα εντυπωσιάζοντας στο περιφερειακό πρωτάθλημα  Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που διεξήχθη στο Δέλτα του Φαλήρου αλλά και στους αγώνες πρόκρισης για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας που διοργανώθηκαν στην Κατερίνη.

Η Μαρία Ελένη Καλακώνα αυτή την εποχή ξεκουράζεται “γεμίζοντας τις μπαταρίες” γιατί έρχεται μια χρονιά με περισσότερες απαιτήσεις και γιατί το εβδομαδιαίο της πρόγραμμα είχε ιδιαίτερα επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα με καθημερινές πολύωρες προπονήσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Μαρία Ελένη Καλακώνα με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Πάρου Ηλία Κουντρομιχάλη.

 

Για τις εντυπώσεις της από τους αγώνες στο Τραβεμούντε της Γερμανίας  μας είπε: “Όλα ήταν τέλεια, το ξενοδοχείο, οι εγκαταστάσεις, ο ανταγωνισμός ….το μόνο πρόβλημα ήταν ο αέρας. Τις πρώτες μέρες επικρατούσε άπνοια και με δυσκολία έγινε μια ιστιοδρομία, ακολούθησαν μερικές ιστιοδρομίες με μέτριο αέρα που μου αρέσει και με διευκολύνει και ανέβηκα  είκοσι θέσεις σε μια μέρα και μετά έγινε πανικός από τον δυνατό αέρα που προκάλεσε βουλιάγματα και προβλήματα. Θα μπορούσα να πάω καλύτερα ….όμως οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που αποκόμισα θα μου είναι πολύτιμες για την συνέχεια”

Η τελευταία της φράση αλλά και η έκφραση του προσώπου της έδειξαν ότι είναι αποφασισμένη με πολλή δουλειά και προσπάθεια να φτάσει ψηλά. Της το εύχομαι γιατί εκτός από πολύ καλή αθλήτρια είναι και ένα υπέροχο και ευγενικό παιδί και θα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος να γράφω για την πρόοδο και τις επιτυχίες της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ