Ο Ηλίας Θεοδόσης υπέστη κάταγμα σκαφοειδούς σε μια ανύποπτη στιγμή στην προπόνηση (φωτό)

Του Αντώνη Σολάρη

Έχει κάνει την Σύρο δεύτερη πατρίδα του, και δικαιολογημένα αφού φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο που μένει στο νησί μας και αγωνίζεται με την ομάδα του Φοίνικα Σύρου Onex. Εντάχθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2015-16 σε ηλικία 20 ετών και τον θυμάμαι να κάνει μόνος του πρωϊνές προπονήσεις.

Επανήλθε την περίοδο 2017-2018 και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Αυτήν την φορά ήλθε πιο ώριμος και με αρκετές εμπειρίες αγώνων αφού πέρασε δυο χρόνια βασικός στην Ρόδο και την Βέροια. Με την “Ροδίων Άθλησις” έχασε στο τσακ την άνοδο στην volley League τα κατάφερε όμως την επόμενη χρονιά με τον Φίλιππο Βέροιας.

Ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της ομάδας και εξαιρετικό παιδί. Πολλές φορές ήλθε στην Σύρο σαν αντίπαλος και πάντα η υποδοχή των φίλων της  ήταν φιλική.

Συνδυάζει ιδανικά το βόλεϊ και τις σπουδές του έχοντας πάρει πτυχίο στις οικονομικές επιστήμες.  Αυτή την εποχή κάνει μεταπτυχιακό στην Τραπεζική Λογιστική και στα Χρηματοοικονομικά στο  Ε.Α Πατρών.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εκείνον αφού και ο Γιάννης Ορφανός και ιδιαίτερα ο Ιγκόρ Γιούρισιτς που τον διαδέχτηκε στον πάγκο του Φοίνικα  Onex έδειξαν ότι στο πρόσωπό του δεν έβλεπαν τον δεύτερο πασαδόρο της ομάδας αλλά  ένα αθλητή που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να δώσει λύσεις, να αλλάξει την ταχύτητα και το μυαλό της αφού ο Ράντκε έχει άλλα χαρακτηριστικά και ο ένας μπορεί να συμπληρώσει τον άλλον ιδανικά.

Αυτό φάνηκε καθαρά στο πρώτο σετ του αγώνα με τον Ολυμπιακό όταν η ομάδα φάνηκε εγκλωβισμένη αγωνιστικά και ο “μικρός” έδειξε τα πλούσια προσόντα του. Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης στις δηλώσεις που έκανε μετά την ανάδειξή του MVP της αγωνιστική του έπλεξε το εγκώμιο:

“Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό άποψη μου είναι πως ο Θεοδόσης Ηλίας ήταν από τους σημαντικότερους συντελεστές της νίκης. Μπήκε από τον πάγκο και έκανε την διαφορά. Ο Φοίνικας στηρίζεται στον πάγκο και αυτό είναι πολύ σημαντικό”

Δυστυχώς στα μέσα της εβδομάδας σε μια φαινομενικά εύκολη άσκηση έπεσε πάνω στον καρπό με όλο το βάρος του σώματος και του γύρισε το χέρι.  Η διάγνωση σκόρπισε την απογοήτευση στον ίδιο και στην ομάδα “Κάταγμα Σκαφοειδούς Οστού”. Του τοποθετήθηκε γύψος και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην ενεργό δράση.

Μετά τον νικηφόρο αγώνα  με τον ΠΑΟΚ η ομάδα έκλεισε τον Λυκούργο Ρούση, ο Θεοδόσης παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη όμως θα επιστρέψει άμεσα στην Σύρο.

Σε ερώτησή μου αν είναι στεναχωρημένος που σε αυτή την χρονική στιγμή που όλα πήγαιναν μια χαρά για εκείνον και την ομάδα τραυματίστηκε, μου είπε:

“Στον αθλητισμό οι τραυματισμοί δεν λείπουν. Ο συγκεκριμένος βέβαια ήλθε σε μια ανύποπτη στιγμή όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες του γιατρού γιατί ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι πονηρός για να γυρίσω στο γήπεδο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Διοίκησης του Φοίνικα που γρήγορα και αποτελεσματικά αντιμετώπισαν τον τραυματισμό μου και με μετέφεραν στο Νοσοκομείο για την έγκαιρη διάγνωση, τους συμπαίκτες τους προπονητές και τα άτομα της ομάδας για την συμπαράστασή τους,  τον γιατρό του Νοσοκομείου Σύρου Γιάννη Βούλτσο και τον γιατρό της ομάδας Νίκο Χαχαδάκη”.

Το cyclades24sports.gr και εγώ προσωπικά του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και να γυρίσει δυνατός σε αυτό που αγαπά.-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: