Ο Πάνος Ξενοκώστας στο”Φως” και τον Θέμη Σινάνογλου: “Ο Φοίνικας Σύρου Onex κάνει περήφανο όλο το νησί”

Ο βασικός χορηγός του Φοίνικα, που νίκησε τον Ολυμπιακό και πάει για τον τίτλο, έχει πάρει τα ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου και πάει και για αυτά της Ελευσίνας, με την υποστήριξη δημοσίως του αμερικανικού παράγοντα. Ο Πάνος Ξενοκώστας στο ΦΩΣ!

Χρειαζόμαστε χορηγούς στον ελληνικό αθλητισμό και ακόμα περισσότερο σε «δύσκολα» σπορ όπως το βόλεϊ. Μου έκανε εντύπωση που ο Φοίνικας Σύρου νίκησε τον Ολυμπιακό και έψαξα να βρω πώς έγινε αυτή η ομάδα ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα.

Τι είναι ΟΝΕΧ για όσους δεν ξέρουν;

Είναι όμιλος αμερικανικός που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ πριν από οκτώ χρόνια από εμένα. Επιχειρηματικός όμιλος που επενδύει σε στρατηγικούς τομείς όπως τα ναυπηγεία, η ενέργεια, η άμυνα, οι νέες τεχνολογίες, λόγου χάρη ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Εξειδικευόμαστε επίσης σε προβληματικές επιχειρήσεις που είναι στο χείλος της καταστροφής ή στην καταστροφή και έχουμε ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Δηλαδή να ανορθώσουμε τις επιχειρήσεις και μαζί τους εργαζομένους. Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε τελειώσει με την αναδιάρθρωση στο Νεώριο Σύρου και είμαστε σε διαδικασία για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Ο όμιλος απασχολεί ήδη 2.000 εργαζομένους στην Ελλάδα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τον κορυφαίο ελληνοαμερικανικό κόμβο ναυπηγικής και τεχνολογιών στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο μεγάλος χορηγός του Φοίνικα Σύρου είναι ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ONEX, που πήρε τα ναυπηγεία στη Σύρο και πάει να πάρει και αυτά στην Ελευσίνα. Η επιχειρηματική του δράση έχει στηριχθεί δημόσια από τον Αμερικανό πρέσβη κ. Πάιατ και από τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Ρος. Και μάλιστα υπερκομματικά, αφού ξεκίνησαν οι επαφές με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και συνεχίζονται με την τωρινή. Ο Πάνος Ξενοκώστας είναι Ολυμπιακός και συζητήσαμε τα πάντα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την συνέντευξη που έχει φωτογραφίες από το Cyclades24sport.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: