Ολυμπιακοί Αγώνες : Έντονος προβληματισμός για την κατάσταση στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία έχει «ταλαιπωρηθεί» αφάνταστα από τον κορονοϊό έχοντας, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, συνολικά 298.000 κρούσματα και 4.192 θανάτους μέχρι στιγμής. Εφτά μεγάλοι νομοί της Ιαπωνίας μπήκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ιού.

Την αρχή είχε κάνει το Τόκιο, αλλά οι κυβερνήτες της Οζάκα, του Κιότο κι άλλων μεγάλων νομών ζήτησαν από την κυβέρνηση να εκδώσει το κράτος έκτακτης ανάγκης, δίνοντας στις τοπικές αρχές τη νομική βάση για να θέσουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις επιχειρήσεις των κατοίκων.

Η Ιαπωνία δίνει αγώνα «δρόμου» κόντρα στον κορονοϊό προσπαθώντας να διεξαχθούν ομαλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι. Πάντως ο Ιαπωνικός λαός είναι πολύ προβληματισμένος για το κατά πόσο θα είναι ασφαλές να λάβει χώρα το μεγάλο αθλητικό «ραντεβού» στο Τόκιο.

Στη δημοσκόπηση του τελευταίου Σαββατοκύριακου το 77% θεώρησε ότι πρέπει να ακυρωθεί ή να αναβληθεί η γιορτή του αθλητισμού. Να επισημάνουμε ότι το ποσοστό των υποστηρικτών των Ολυμπιακών έπεσε κατά 11% από την αντίστοιχη δημοσκόπηση του περασμένου μήνα.

ΠΗΓΗ: sport3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: