Πολλές οι πιθανότητες πλέον να ξεκινήσει τους αγώνες η Volleyleague Γυναικών

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των κορυφαίων κατηγοριών των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του ελληνικού αθλητισμού έχει ξεκινήσει και η προγραμματισμένη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα είναι καθοριστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα του ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων και των κορυφαίων πρωταθλημάτων όπως μεταξύ άλλων η Volley League γυναικών αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής και το άνοιγμα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ειδικά για τη Volley League γυναικών υπάρχει και το προηγούμενο της Volley League ανδρών που άνοιξε εδώ και 15 ημέρες και είναι σημαντικό πως δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα θετικό κρούσμα σε αθλητή ή συνεργάτη των ομάδων. Στις ομάδες της κατηγορίας υπάρχει γλυκιά εγρήγορση και στις τάξεις των αθλητριών γλυκιά προσδοκία πως επιτέλους θα μπορέσουν να αγωνιστούν και σε επίσημους αγώνες. Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες της Volley League γυναικών από την Πρωτοχρονιά βρίσκονται σε τροχιά προετοιμασίας μέσω των προπονήσεων που γίνονται υπό τα αυστηρά μέτρα που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα βαίνουν καλώς καθώς δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα στις τάξεις των εμπλεκόμενων ομάδων.

Οπως έχουν τονίσει κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά και αργά αλλά εφόσον δεν παρατηρηθούν κρούσματα ή εστίες μόλυνσης στις ομάδες τότε το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν όλες οι εθνικές κατηγορίες και στη συνέχεια και οι ακαδημίες οι οποίες είναι και η ζωογόνος πηγή των οικονομικών των συλλόγων καθώς το 95% των συλλόγων αντλούν τα έσοδα τους από τις συνδρομές των αθλητών και των αθλητριών στις ακαδημίες και στα τμήματα υποδομής.

Το σημαντικό είναι πως μέχρι σήμερα το ελληνικό βόλεϊ δείχνει άριστη εικόνα με προσαρμογή στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και πειθαρχία στην εφαρμογή των κανονισμών.

Πηγή: sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: