Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RS:x της Πορτογαλίας με στόχο ένα μετάλλιο ο Λεωνίδας Τσορτανίδης

Επιμέλεια Αντώνης Σολάρης

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στις γυναίκες θα διεκδικήσει η ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα RSX, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 22-28 Νοεμβρίου στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει στους άντρες με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη και σε αυτόν αγώνα θα διεκδικήσει την πρόκριση και στις γυναίκες αφού  με απόφαση του ΔΣ της ΕΙΟ και επικύρωση της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας το 2019, η αθλήτρια που θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τη χώρα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τον σκοπό θα λάβουν μέρος τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες και συγκεκριμένα η Αγγελική Σκαρλάτου, η Κατερίνα Δίβαρη και η Ιωάννα Σίρτη.

Για την ίδια διοργάνωση αναχώρησε από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και βρίσκεται στην πόλη της Πορτογαλίας ο αθλητής  του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Λεωνίδας Τσορτανίδης.  Ο Ανδριώτης παγκόσμιος πρωταθλητής εφόσον υπάρχουν αρκετοί αθλητές θα συμμετάσχει στην κατηγορία U21 στοχεύοντας το χρυσό μετάλλιο και προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατηγορία ανδρών και ενώ ακόμα δεν έχει κλείσει τα είκοσι χρόνια του.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε ανατεθεί στην Ελλάδα να διεξαχθεί από τις 10 έως τις 16 Μαΐου όμως λόγω πανδημίας αναβλήθηκε.

Το Cyclades24sports εύχεται στον Λεωνίδα Τσορτανίδη να φέρει άλλη μια επιτυχία στον Ν.Ο.Α , στην Άνδρο και στην Ελλάδα που από μικρό παιδί τιμά και δοξάζει τα χρώματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: