Το ιστορικό Κύπελλο του πρώτου πρωταθλήματος βόλεϊ Κυκλάδων το έτος 1984

spot_img

Του Αντώνη Σολάρη

Με την καραντίνα  βρίσκω την ευκαιρία να “σκαλίσω” την μνήμη και τα αρχεία μου. Έτσι λοιπόν βρήκα κάτι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου σε σχέση με την πορεία και την ιστορία του βόλεϊ στις Κυκλάδες.

Το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα ανδρών στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 1984. Όλοι οι αγώνες παίχτηκαν στην σημερινή Β΄αίθουσα “Γιάννης Γουλανδρής” του Αθλητικού Κέντρου της Ερμούπολης που αποτελεί έδρα του Φοίνικα του ΑΣΕ Νεωρίου και του Ερμή.  Τότε λεγόταν ΜΕΤΚΑ από το όνομα της εταιρείας που κατασκεύασε τις δύο τορπιλάκατες που τα αδέλφια Γουλανδρή χάρισαν στο Πολεμικό Ναυτικό. Το δάπεδο ήταν από μπετόν και οι μπάλες κοκκίνιζαν τα χέρια, αλλά περίσσευε το πάθος και η όρεξη.

Η κατάσταση τότε της σημερινής έδρας του Φοίνικα.

 

Πρωταθλήτρια ομάδα σε αυτό το πρώτο πρωτάθλημα αναδείχτηκε η “Λέσχη Προσωπικού Εργαζομένων ΟΤΕ” που ήταν από το καταστατικό της Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο και έτσι πήρε αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για να συμμετάσχει.

Αποτελέσματα φυσικά δεν θυμάμαι όμως τα μέλη της ομάδας ήταν:

Στην πάνω Σειρά Καραμολέγκος Νίκος, Μουζακίτης Σπύρος, Μπαλφούσιας Δημήτρης. Κάτω σειρά Ξυραδάκης Αλέξης, Σολάρης Νίκος, Σολάρης Αντώνης, Ντίκας Κώστας.

Το έπαθλο έφερε στην Σύρο και το απένειμε ο τότε Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Νίκος Ορφανουδάκης ο οποίος ήλθε γι΄ αυτό το σκοπό. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πανηγύρισαν συν γυναιξί και τέκνοις την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανοίγοντας σαμπάνιες……

Το ιστορικό Κύπελλο βρίσκεται σήμερα σε προθήκη στο γραφείο του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ