Τρέξιμο, περπάτημα και βίντεο αφιέρωμα για την Σύρο…. (φωτό)

Του Αντώνη Σολάρη

Η καραντίνα που εφαρμόστηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας και έκλεισε τον κόσμο στο σπίτι έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να ανακαλύψουν το κρυφό τους ταλέντο, το απωθημένο αν θέλετε και να βγουν στους δρόμους να περπατήσουν ή να τρέξουν.

Ήταν μια καλή και εύκολη δικαιολογία σε όσους δεν είχαν οικόσιτα ζώα να ξεφύγουν  από την κλεισούρα και να αισθανθούν ότι  δεν είναι αποκλεισμένοι.

Είδαμε λοιπόν συμπατριώτες μας που δεν είχαν δείξει έφεση στο περπάτημα και πολύ περισσότερο στο τρέξιμο να βγαίνουν στους δρόμους και να συνεχίζουν την καθημερινή τους άσκηση μέχρι σήμερα αφού ανακάλυψαν έστω και αργά την ευχαρίστηση που προσφέρουν το περπάτημα και το τρέξιμο στην καλή τους διάθεση και στην υγεία τους.

Σταθερή αξία στην Σύρο οι “Δρομείς” του νησιού που εδώ και κάμποσα χρόνια δεν ασχολούνται μόνο με την δική τους άσκηση αλλά προσελκύουν όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας. Μπορεί ο κορωνοϊός να ακύρωσε τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις όμως εκείνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι αυτό που για εκείνους είναι καθημερινή συνήθεια. Τους συνάντησα στην Αγία Παρασκευή να “ξεναγούν” τον φίλο δημοσιογράφο του Alpha Γιάννη Αργυρόπουλο που ήλθε στην Σύρο να κάνει ένα βίντεο αφιέρωμα για το νησί και θα ακολουθήσουν αφιερώματα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: