Βόλεϊ ΑΣ Ίου: Χωρίς κλειστό γυμναστήριο 70 παιδιά. Με κλειστό πόσα;

spot_img

Βόλεϊ ΑΣ Ίου: Χωρίς κλειστό γυμναστήριο 70 παιδιά. Με κλειστό πόσα;

Το Ios Grand Slam μπορεί να τράβηξε για ακόμη μία φορά τα φώτα της δημοσιότητας, με τις δεκάδες συμμετοχές κορυφαίων αθλητών, ωστόσο το βόλεϊ στην Ίο, δεν σταματάει εκεί. Ο ΑΣ Ίου ζει και βασιλεύει και αυτό είναι κάτι που το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, με την επίσκεψή μας, στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί.

Γιατί βόλεϊ στην Ίο, είναι ο ΑΣ Ίου…

Ούτε 15, ούτε 30, ούτε 40, αλλά 70 νέα παιδιά απαριθμεί μέχρι σήμερα ο σύλλογος, στο τμήμα βόλεϊ, μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και ανθεί κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερο.

Σκεφτείτε ποιος θα ήταν ο αριθμός των παιδιών, αν υπήρχε στο νησί κλειστό γυμναστήριο και όχι μία πρόχειρη λύση, η οποία σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει, τις ανέσεις ενός γηπέδου.

Ο υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ Κώστας Καραμπίκας, μαζί με την σύζυγό του Κατερίνα Αρτέμη, αποτελούν δύο πολύ σημαντικά γρανάζια σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα, ώστε να μπορεί να συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΤΕ Κυκλάδων. Που μπορεί και απασχολεί τα παιδιά στον αθλητισμό!

Αμφότεροι έχουν καταφέρει να περισυλλέξουν την αγάπη των παιδιών, με αποτέλεσμα πλέον οι προπονήσεις να γίνονται σε ξεχωριστά τμήματα, ακολουθώντας φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η Πολιτεία, κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πολύ μεγάλη συνεισφορά του προέδρου του ΑΣ Ίου, του κ. Ρόλλα, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του, στην εξέλιξη του συλλόγου, έχοντας και εκείνος με τη σειρά του τον απαραίτητο ρομαντισμό που χρειάζεται, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να κάνει η ομάδα το επόμενο βήμα.

Τείνει να λυθεί το πρόβλημα του κλειστού

Δεν ξέρω για τους δύσπιστους, αλλά νομίζω πως το κλειστό γυμναστήριο στο νησί δεν θα αργήσει να κατασκευαστεί. Η επίσκεψη του Γιώργου Λεονταρίτη στην Ίο, έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων αυτό το θέμα, και αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά το προσεχές διάστημα, ίσως έχουμε και ευχάριστες ειδήσεις.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, με οποιοδήποτε τρόπο της ζητηθεί και είναι κάτι που οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Το κλειστό γυμναστήριο έχει ήδη πάρει το δρόμο του. Μπορεί πολλοί να κρατούν μικρό καλάθι (και με το δίκιο τους κατ’ εμέ), ωστόσο άποψή μου είναι πως λίαν συντόμως θα ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια και θα δούμε επιτέλους μηχανήματα να ξεκινούν την ανοικοδόμηση, αυτού του πολυπόθητου και πολυαναμενόμενου έργου.

Κλείνοντας και συνδέοντας αυτές τις δύο σκέψεις, υποθέτω πως τα 70 παιδιά σε μία τέτοια περίπτωση θα πολλαπλασιαστούν και όχι αναγκαστικά γιατί όλα θα επιλέξουν το βόλεϊ ως άθλημα, αλλά θα πάρουν μία σημαντική ώθηση ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γενικότερα, κάτι το οποίο αποτελεί και το σημαντικότερο στόχο όλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ