Ξαναζωντανεύουν: Το γήπεδο-Θεατράκι στη Λάκκα Μυκόνου και οι αναμνήσεις……

spot_img

Τη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης περιοχής “Λάκκας” Χώρας Μυκόνου» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης, την δημοπράτηση, την χρηματοδότηση και την παρακολούθηση υλοποίησής του.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν προκειμένου να παραδοθεί ολοκληρωμένο είναι:

  1. Καθαιρέσεις κατακερματισμένων δαπέδων
  2. Κατασκευή νέων αθλητικών δαπέδων
  3. Επίστρωση αγωνιστικού χώρου με ελαστικό τάπητα
  4. Τοποθέτηση στυλοβατών και πινάκων καλαθοσφαίρισης
  5. Τοποθέτηση συγκροτήματος πετοσφαίρισης
  6. Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού
  7. Ενίσχυση πρασίνου με φυτεύσεις

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός δεκατεσσάρων (14) μηνών από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης αναφερόμενος στο προς υλοποίηση αθλητικό έργο, δήλωσε:

«Αναβαθμίζεται η πολυσύχναστη περιοχή της Λάκκας Μυκόνου με την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ και της πλατείας που βρίσκεται μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων και του Πολιτιστικού Χώρου της Λάκκας.

Η Μύκονος αποκτά έναν Πολυχώρο Αθλητισμού – Πολιτισμού σύγχρονο, λειτουργικό και εναρμονισμένο από αρχιτεκτονικής πλευράς με το πανέμορφο και ιδιαίτερο αστικό περιβάλλον της.

Η συνεργασία με το Δήμο Μυκόνου παράγει πάντα ωφέλιμα αποτελέσματα για τους πολίτες».

Να σημειωθεί ότι στα πέτρινα χρόνια που δεν υπήρχαν Κλειστά Γυμναστήρια στα νησιά πλην της Σύρου, σε δύο ανοιχτούς χώρους νησιών των Κυκλάδων διεξάγοντο επίσημοι αγώνες βόλεϊ και έκαναν προπονήσεις δύο σπουδαίες ομάδες.  Στο γήπεδο του Γυμνασίου της Χώρας Νάξου ο Πανναξιακός Α.Ο ανδρών που για ένα διάστημα μονοπωλούσε τα πρωταθλήματα  στις Κυκλάδες με προπονητή τον Δημήτρη Κεσίνη και στο γηπέδο – θεατράκι της Λάκκας Μυκόνου η ομάδα ανδρών του Α.Ο Μυκόνου που κατάκτησε ένα πρωτάθλημα με προπονητή τον Δημήτρη Μπάλλα που μέχρι σήμερα προσπαθεί και ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό της Μυκόνου.

Εκτός λοιπόν από χρήσιμο γιατί βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Μυκόνου και θα μπορούν να γυμνάζονται σε άριστες εγκαταστάσεις οι Μυκονιάτες και οι παραθεριστές, είναι και ιστορικό, γιατί θα θυμίζει τα χρόνια του αθλητικού ρομαντισμού που αναπολούμε όσοι είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε……

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ